Generalitat de Catalunya
Curs
2015-2016

Contingut

Química/Facultat de Ciències (Girona)

Universitat:Universitat de Girona

Afegir al llibre
L'estudi
Nom del títol:Graduat/ada en química per la Universitat de Girona
Branca de coneixement principal:Ciències
Objectius de l'estudi

Formar professionals amb:

 • Interès per l'aprenentatge de la química, de manera que els permeti valorar-ne l'aplicació en diferents contextos.
 • Capacitat de valorar la importància de la química en el context industrial, econòmic, mediambiental i social.
Com s'imparteix
Preu públic per crèdit ECTS.
Règim:Temps complet
Període lectiu:Semestral
Modalitat:Modalitat presencial
Idiomes d'impartició
IdiomaPercentatge d'impartició
Anglès20%
Castellà20%
Català60%
Mobilitat obligatòria:No
Com s'estructura
Crèdits ECTS:240.0
Distribució de crèdits
Tipus de matèriaCrèdits
Bàsiques60.0
Obligatòries132.0
Optatives36.0
Treball fi de grau12.0
Total240.0
Període de pràctiques:
6.0 crèdits optatius.
Com s'accedeix
Convalidacions de cicles formatius de grau superior:
Ofertes
 • Química
  • | Nota de tall 1a assignació PAU/CFGS 2015-2016 :7.45     | Codi PIN:81034     | Places orientatives:60
On s'imparteix
Facultat de Ciències (UdG)
(Centre propi)
Campus Montilivi
17071  Girona
Telèfon: 972 41 87 20
Fax: 972 41 81 50


Món laboral
Competències a assolir per l'estudiantat
 • Obtenció d'una base sòlida i equilibrada de coneixements químics i habilitats pràctiques.
 • Aplicació dels coneixements químics, tant teòrics com pràctics, a la resolució de problemes en química.
 • Obtenció d'una base de coneixements i habilitats amb què es puguin continuar els estudis en àrees especialitzades de química i en altres àrees afins o multidisciplinàries.
Àmbits de treball dels futurs titulats i titulades
 • Indústria: des de les indústries pesades (de química bàsica, intermèdia, petroquímica, etc.), passant per les indústries d'alta tecnologia (de química fina, farmacèutica, d'additius, genòmica i proteòmica, etc.), fins a indústries de gran consum (detergents, pintures, higiene, cosmètica, tints, fotografia, etc.) i indústries de qualsevol tipus de productes alimentaris.
 • Docència: en educació secundària, com a professors de química, de ciències o de tecnologia, després de superar el màster corresponent, o en cicles formatius de grau superior.
 • Investigació: pública i privada, relacionada normalment amb la investigació i el desenvolupament de nous productes o processos.
 • Sector serveis: com a analistes per a anàlisis químiques en la sanitat pública o privada, en empreses de tractament d'aigües, de residus sòlids, en diverses funcions tècniques similars a les que es duen a terme en les indústries de processos, en els ajuntaments com a tècnics o tècniques de medi ambient o de seguretat, com a pèrits o pèrites del sector d'assegurances, o en empreses d'enginyeria i disseny de processos.
Perspectives de futur de la titulació

El desenvolupament sostenible en societats tecnològicament avançades es basa en l'ús de la tecnologia més apropiada en cada cas. Calen molts esforços i desenvolupaments científics i tecnològics que facin possible aquests avenços.

La química com a ciència i com a tecnologia està lligada a l'evolució i el desenvolupament tecnològic de la humanitat. En els camps més actius del progrés científic, com en la biologia molecular, la genètica i el desenvolupament de nous productes i materials, els químics col·laboren amb altres científics de tots els camps del coneixement. I les recerques efectuades passen en poc temps de la ciència a la tecnologia.

La química, doncs, té un futur lligat al futur de la resta de les tecnologies. A més, la química ajuda a la caracterització de tot tipus de substàncies i és un suport imprescindible en el món de la salut, la qualitat de vida, el medi ambient i la seguretat.

La química és una de les peces imprescindibles en l'evolució científica i tecnològica de la humanitat i els químics, els professionals que ho faran possible. Els estudis de química són una opció consolidada, intel·lectualment interessant, variada i completa, desenvolupada en centres ben equipats, i amb professorat de prestigi i reconeixement internacional.

Institucions d'interès
Recerca Química
Portal especialitzat que ofereix serveis, ofertes de treball, notícies, enllaços d'interès i solucions per a les diverses àrees que formen el món de la química.
http://www.chemicalsearch.co.uk
Avís legal| Sobre gencat