Generalitat de Catalunya
Curs
2017-2018

Contingut

Química/Facultat de Ciències (Girona)

Universitat: Universitat de Girona

Afegir
L'estudi
Nom del títol:Graduat/ada en química per la Universitat de Girona
Branca de coneixement principal:Ciències
Objectius de l'estudi

Formar professionals amb:

 • Interès per l'aprenentatge de la química, de manera que els permeti valorar-ne l'aplicació en diferents contextos.
 • Capacitat de valorar la importància de la química en el context industrial, econòmic, mediambiental i social.
Com s'imparteix
Preu públic per crèdit ECTS.
Règim:Temps complet
Període lectiu:Semestral
Modalitat:Modalitat presencial
Idiomes d'impartició
IdiomaPercentatge d'impartició
Anglès20%
Castellà20%
Català60%
Mobilitat obligatòria:No
Com s'estructura
Crèdits ECTS:240.0
Distribució de crèdits
Tipus de matèriaCrèdits
Bàsiques60.0
Obligatòries132.0
Optatives36.0
Treball fi de grau12.0
Total240.0
Període de pràctiques:
6.0 crèdits optatius.
Accés i notes de tall
Convalidacions de cicles formatius de grau superior:
Ofertes
 • · Química
  • | Nota de tall 1a assignació PAU/CFGS 2017-2018 :5     |    Codi PIN:81034     |    Places orientatives:60
On s'imparteix
Facultat de Ciències (UdG)
(Centre propi)
Campus Montilivi
17071  Girona
Telèfon: 972 41 87 20
Fax: 972 41 81 50


Món laboral
Competències a assolir per l'estudiantat
 • Obtenció d'una base sòlida i equilibrada de coneixements químics i habilitats pràctiques.
 • Aplicació dels coneixements químics, tant teòrics com pràctics, a la resolució de problemes en química.
 • Obtenció d'una base de coneixements i habilitats amb què es puguin continuar els estudis en àrees especialitzades de química i en altres àrees afins o multidisciplinàries.
Àmbits de treball dels futurs titulats i titulades
 • Indústria: des de les indústries pesades (de química bàsica, intermèdia, petroquímica, etc.), passant per les indústries d'alta tecnologia (de química fina, farmacèutica, d'additius, genòmica i proteòmica, etc.), fins a indústries de gran consum (detergents, pintures, higiene, cosmètica, tints, fotografia, etc.) i indústries de qualsevol tipus de productes alimentaris.
 • Docència: en educació secundària, com a professors de química, de ciències o de tecnologia, després de superar el màster corresponent, o en cicles formatius de grau superior.
 • Investigació: pública i privada, relacionada normalment amb la investigació i el desenvolupament de nous productes o processos.
 • Sector serveis: com a analistes per a anàlisis químiques en la sanitat pública o privada, en empreses de tractament d'aigües, de residus sòlids, en diverses funcions tècniques similars a les que es duen a terme en les indústries de processos, en els ajuntaments com a tècnics o tècniques de medi ambient o de seguretat, com a pèrits o pèrites del sector d'assegurances, o en empreses d'enginyeria i disseny de processos.
Perspectives de futur de la titulació

El desenvolupament sostenible en societats tecnològicament avançades es basa en l'ús de la tecnologia més apropiada en cada cas. Calen molts esforços i desenvolupaments científics i tecnològics que facin possible aquests avenços.

La química com a ciència i com a tecnologia està lligada a l'evolució i el desenvolupament tecnològic de la humanitat. En els camps més actius del progrés científic, com en la biologia molecular, la genètica i el desenvolupament de nous productes i materials, els químics col·laboren amb altres científics de tots els camps del coneixement. I les recerques efectuades passen en poc temps de la ciència a la tecnologia.

La química, doncs, té un futur lligat al futur de la resta de les tecnologies. A més, la química ajuda a la caracterització de tot tipus de substàncies i és un suport imprescindible en el món de la salut, la qualitat de vida, el medi ambient i la seguretat.

La química és una de les peces imprescindibles en l'evolució científica i tecnològica de la humanitat i els químics, els professionals que ho faran possible. Els estudis de química són una opció consolidada, intel·lectualment interessant, variada i completa, desenvolupada en centres ben equipats, i amb professorat de prestigi i reconeixement internacional.

Institucions d'interès
Col·legi Oficial/Associació de Químics de Catalunya
http://www.quimics.cat
ANQUE - Associació Nacional de Químics d'Espanya / Consell General de Col·legis de Químics d'Espanya
http://www.anque.es
Reial Societat de Química
Portal d'una organització europea que promou l'avenç de les ciències químiques, i que ofereix informació, publicacions, desenvolupament educatiu i professional, llibreria virtual, centre d'informació, conferències, esdeveniments, bases de dades, etc.
http://www.rsc.org
cefic - Consell Europeu de la Indústria Química
És l'organització de les indústries químiques d'Europa, que té la missió de mantenir i desenvolupar la indústria química a Europa i de millorar contínuament totes les seves activitats, inclosos la seguretat, la salut i el desenvolupament ambiental.
http://www.cefic.be
Societat Catalana de Química. Institut d'Estudis Catalans
http://scq.iec.cat
FeiQue - Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola
http://www.feique.org
AEQCT - Associació Espanyola de Químics i Coloristes Tèxtils
http://www.aeqct.org
SCI - Associació de la Indústria Química. Quan la ciència s'uneix amb el negoci
Portal en anglès especialitzat en la indústria i la ciència químiques que ofereix notícies, informació sobre esdeveniments, publicacions, revista C&I, fòrum dividit en seccions, serveis, etc.
http://www.soci.org
essenscia. On la química s'uneix a la ciència de la vida
Portal especialitzat en el sector de la química i de les ciències de la vida, que ofereix notícies, informació per sectors professionals, publicacions, ofertes de treball, enllaços d'interès, cerques per companyies, sectors d'activitats, publicacions, etc.
http://www.essenscia.be/en
Recerca Química
Portal especialitzat que ofereix serveis, ofertes de treball, notícies, enllaços d'interès i solucions per a les diverses àrees que formen el món de la química.
http://www.chemicalsearch.co.uk
ECHA - Agència Europea de Substàncies i Preparats Químics
Web de l'agencia de la Unión Europea encarregada de gestionar els aspectes tècnics, científics i administratius del registre, avaluació, autorització i restricció de les substàncies químiques.
http://echa.europa.eu/web/guest
ACS - Associació Americana de Químics
Portal en anglès de l'associació científica més gran del món i una de les principals fonts autoritzades en informació científica. És una organització sense ànim de lucre, autoritzada pel Congrés dels Estats Units, i és a l'avantguarda de la química empresarial. A més, és la principal organització professional per a químics, enginyers químics i altres professionals afins de tot el món.
http://www.acs.org
Porta 22
Espai de noves ocupacions
http://w27.bcn.cat/porta22/cat
Els estudis amb * estan en procés de validació
Avís legal | Sobre gencat | Enquesta